Wat valt er te beleven?

Wat valt er te beleven?

Een plek waar leven is en waar van alles te ‘be’-leven is. In je eentje, met het gezin, onder vrienden, met de jeugdbeweging, jong, oud, fitte actieveling of rustige genieter… Iedereen is welkom en kan sfeervol genieten van al het moois en lekkers wat ‘t Land van Vlierbos te bieden heeft.

 

voliere

De kinderboerderij

Een vrolijke beestenboel in het prachtige polderlandschap. Bezoek de stallen en loop langs de weides in ons biodivers domein. 

Lees meer over De kinderboerderij

De zelfpluktuin

Lekker fruit plukvers uit onze tuin. Kom in de aangename omgeving van ’t Land van Vlierbos zelf je verse, biovruchten plukken en sla een praatje met de plaatselijke producenten. Er is keuze uit verschillende soorten kleinfruit. Vaste klant of toevallige passant, welkom van begin juni tot eind september.

Naast de aardbeien vind je ook een veldje met verschillende boeketbloemen. Deze zijn ook onderdeel van de zelfpluktuin. Kom jij ook je boeketje samenstellen?

bloemen in emmer

Lees meer over De zelfpluktuin
moeder met kinderen aan het werk in de moestuin

Samentuin

Wroet je graag met je handen in de aarde? Hou je ervan zelf je eigen groenten te kweken en te zien hoe ze uitgroeien tot lekkere stukjes puur natuur? Dan is de samentuin beslist iets voor jou!

Lees meer over Samentuin

Café IJzerboomgaard

Na een verkwikkende wandeling in de openlucht, na een bezoek aan de kinderboerderij of als tussenstop tijdens een daguitstap kan je terecht in café de IJzerboomgaard.

Lees meer over Café IJzerboomgaard
Samen de handen uit de mouwen steken

Samentuin


Wroet je graag met je handen in de aarde? Hou je ervan zelf je eigen groenten te kweken en te zien hoe ze uitgroeien tot lekkere stukjes puur natuur? Dan is de samentuin beslist iets voor jou! Op vaste momenten kan je samen met zielsverwanten en werknemers van De Groene Kans ecologisch tuinieren. Van het planten en het zaaien over het oogsten tot het klaarmaken van de seizoensgebonden gewassen. Wij voorzien het materiaal, opleidingen en ondersteuning. Jij brengt je enthousiasme en liefde voor de natuur mee.

Een beestig leuke uitstap

De kinderboerderij

 

Het leven op de boerderij zoals het is. Met koetjes en kalfjes, de kip en het ei, schaapjes tellen en paarden roskammen… Er zijn ook geiten, varkens, konijnen, cavia’s en bijen, kortom een vrolijke beestenboel in het prachtige polderlandschap.

Bezoek de stallen, loop langs de weides of rijd langs de IJzer met een fiets of go-cart. De ideale uitstap om kinderen (en volwassenen) te laten kennismaken met de landbouwdieren en de hedendaagse landbouw. De kinderboerderij is een samenwerking met landbouwers uit de streek.

Pluk de dag, proef vers fruit

De zelfpluktuin

 

Lekker fruit plukvers uit onze tuin . In deze aangename omgeving van ’t Land van Vlierbos kan je zelf je verse biovruchten plukken en een praatje slaan met de plaatselijke producenten. Er is keuze uit verschillende soorten kleinfruit. Vaste klant of toevallige passant, een abonnement is niet nodig om te komen plukken tijdens het plukseizoen (juni - eind september).

Naast het kleinfruit werd er ook een bloemenpluktuin aangelegd waar jullie jullie eigen wild-boeketje kunnen plukken!

De zelfpluktuin is doorlopend open tijdens het plukseizoen. Het nodige materiaal is aanwezig en je kan betalen in een betaalbrievenbus in de tuin of via Payconiq.

Een ontmoetingsplaats voor iedereen

Café IJzerboomgaard

 

Na een verkwikkende wandeling in de openlucht, na een bezoek aan de kinderboerderij of als tussenstop tijdens een daguitstap kan je terecht in café de IJzerboomgaard. Je kan er de (h)eerlijke Vlierbosproducten proeven, een lichte maaltijd nemen of een lekker lokaal biertje, een glas wijn of een lokale frisdrank drinken. Je vindt er een sfeervolle setting waar smaak én kwaliteit alomtegenwoordig zijn. Voor de voedingsproducten doen we een beroep op de landbouwers achter de kinderboerderij.

Afspraak maken?

Bereik ons telefonisch tussen 08u en 16u30 via

051 / 30 62 94

Neem doorlopend contact op via

info@tlandvanvlierbos.be