Fietsers

Er wacht jullie een schitterende brok natuur en landschap en je komt langs veel Belgische en Duitse sites en relicten uit WOI.

Fietsers

't Land van Vlierbos is de perfecte uitvalsbasis voor een dagje uit met de fiets.  Er is een ruime parkeerplaats waar je de auto kan parkeren voor wie niet uit de buurt komt of je kan een fiets huren via Huur-fiets.

Plan je een volledige dag met de fiets, dan kunnen wij picknick pakketten voorzien met hoeveproducten die je kan meenemen op je fietstocht.

Na een volledige dag fietsen of als tussenstop kan je tijdens de openingsuren van het café terecht op het terras voor een aperitief of een lekkere maaltijd. We bieden heel wat heerlijke lokale, biologische en fairtrade producten aan.

't Land van Vlierbos is de ideale stopplaats voor de kinderen, ze kunnen er spelen, de dieren bezoeken, wat fruit plukken... en zich opladen om daarna de tocht verder te zetten.

IJzer '14-'18

Deze fietsroute neemt je mee door het slagveld van weleer met aandacht voor het strategische belang van diverse oorlogssites, zoals de vroegere spoorwegberm tussen Diksmuide en Nieuwpoort, het Onze-Lieve-Vrouwhoekje, Stuivekenskerke en Tervaete. Ook de wereldberoemde beelden ‘Het Treurend Ouderpaar’ bevinden zich op het traject. Afstand: 41 km. 

Diksmuide: fietsen in de IJzervallei

Met deze fietsroute in dubbele lus kan je je dag zelf invullen en aanpassen.  Er is een lus van 24 km via de IJzer en de IJzertoren met een tocht door de Blankaart.  De andere lus van 10 km brengt je langs de Dodengang en het mooie O.L.Vrouwehoekje.  Een belangrijk deel van deze lus loopt over een oude spoorwegbedding en langs autoluwe wegen. Afstand: 24 of 34 km

Pagina 41 in de fietsgids West-Vlaanderen. Gratis te downloaden via https://www.reisroutes.be/gratis-reisgidsen/fietsgids-west-vlaanderen/

Weetje

Fiets- en wandelkaarten zijn te koop aan de bar in café de IJzerboomgaard.

Boterlandroute

Boterland ligt in de polderstreek rond Diksmuide en wordt gekenmerkt door uitgestrekte weiden dooraderd met talrijke sloten en hier en daar een grote boerderij. Vertrekkend vanuit Diksmuide fiets je langsheen stemmige dorpjes zoals Sint-Jacobskapelle, Nieuwkapelle, Oudekapelle, Lampernisse, Zoutenaaie en Pervijze. Een thema dat onvermijdelijk weer opduikt is dat van de Eerste Wereldoorlog. Vier jaar lang vormde de IJzer hier de frontlijn Langsheen het traject ontdek je talrijke monumenten, gedenktekens en bunkers die eraan herinneren. Afstand: 44 km. 

Wil je er een meerdaagse tocht van maken, dan kan je blijven kamperen op recreatiedomein de IJzerhoeve.  Deze bevindt zich op wandelafstand van 't Land van Vlierbos.  Het is de ideale plaats om te kamperen in alle rust en in het groen...

Meer info vind je hier.

Met de Yzerstar kun je kiezen voor het concept Varen én Fietsen.  Je kunt de rust van de ongerepte polders ontdekken tijdens een unieke fiets- en boottocht tussen Nieuwpoort en Diksmuide.  Je fietst langs kronkelende veldwegels en autovrije paden en je vaart met Seastar over de IJzer helemaal terug naar je vertrekpunt. Het vertrekpunt ligt vlakbij 't Land van Vlierbos.

Meer info vind je op hun website.

Bezoek ook www.bezoekdiksmuide.be en ontdek er het aanbod voor fietsers.

Wist je dat?
  • … je kan reserveren voor groepen buiten de openingsuren?
  • … de zaal kan huren voor opleidingen, vergaderingen en seminaries?
  • … kan genieten van rondleidingen 

Andere doelgroepen

Vorige
Volgende

Afspraak maken?

Bereik ons telefonisch tussen 08u en 16u30 via

051 / 30 62 94

Neem doorlopend contact op via

info@tlandvanvlierbos.be